Edullinen pyöräkorjaamo

Aleksei-Sadov-3

Aleksei Sadov

 

Aleksei Sadov muutti Venäjältä Suomeen vuonna 2009.

Jari Hämäläinen on koulutukseltaan koneistaja-asentaja ja ydintäytelankahitsaaja. Jere Kiili on koulutukseltaan sahaprosessinhoitaja ja koneistaja. Aleksei Sadov on opiskellut lentokonetekniikkaa ammattikoulussa.

Jari on ollut töissä telakalla, Ropenkorvella ja keskussairaalan teknisessä huollossa. Ropenkorvella Jari teki robotin osia Cimcorpille. Cimcorp on ulvilailainen automaatiotekniikan yritys. Jere on ollut Kalaforniassa ja pyöräpajalla. Kalafornia on porilainen golf-kenttä. Aleksei on tehnyt sähkötöitä.

Nyt Jari, Jere ja Aleksei korjaavat, purkavat ja kunnostavat polkupyöriä Pormestarinluodon asukasyhdistys ry:n pyöräpajalla.

Jari ja Jere harrastavat penkkiurheilua. Aleksei soittaa kitaraa ja hanuria.

Jarilla ei ole mitään ihmeellisiä tulevaisuudensuunnitelmia, hän elää päivän kerrallaan. Kun määräaikaistyö pyöräpajalla päättyy, Jeren pitäisi löytää uusi työpaikka. Aleksei tulee pyrkimään sähköammattikurssille.

 

Mika Viljanen

 

Pyörät

Pyörät

Pyöräpajalla riittää toimintaa ympäri vuoden

2014-12-22 11.40.10

Pormestarinluodon asukasyhdistyksen pyöräpaja on kirjatuvan naapurirakennuksessa toimiva polkupyörien myyntiin, kunnostukseen ja huoltoon keskittyvä paja. Pajalla työskentelevä Jari Hämäläinen kertoi hieman pyöräpajan toiminnasta.

2014-12-22 11.39.09

- Pyöräpaja on ollut toiminnassa vuodesta 2000. Pajalta on mahdollista ostaa erilaisia jo valmiiksi kunnostettuja polkupyöriä, Pajalle voi tuoda myös oman polkupyörän edullisesti kunnostukseen.

- Myynnissä olevat kunnostetut polkupyörät ovat pajalle lahjoituksena saatuja pyöriä, välillä niitä saapuu myös hylättyinä Pormestarinluodon rakennusten varastojen käytäviltä. Kaikki polkupyörät eivät toki aina ole korjauskelpoisia, jolloin ne puretaan varaosiksi muiden pyörien kunnostusta varten.

2014-12-22 11.41.52


- Työilmapiiri pyöräpajalla on rento varsinkin talvisin, kevät on kuitenkin ehdottomasti pyöräpajan kiireisintä aikaa, kun ihmiset tuovat polkupyöriään huollettavaksi tulevia kesän ajoja varten. Talvellakin toimintaa tosin riittää, kun asiakkaiden pyöriin vaihdetaan liukkaiden kelien varalle nastarenkaita. Mikäli pyörään ei sopivia nastarenkaita löydy omasta takaa, niin pyöräpaja voi vaihtotyön lisäksi hankkia myös uudet renkaat.

2014-12-22 11.41.47

Pormestarinluodon pyöräpaja on avoinna ympäri vuoden, arkipäivisin kello 8:00-15:00.

Edullinen pyöräkorjaamo