Maailmankuvaani vaikuttaneita kirjoja

Sivustolla tullaan esittelemään  kirjoja jotka ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet kirjoittajien ajatteluun, maailmankatsomukseen tai elämään.

Ensimmäisenä kertoo vaikuttavista lukukokemuksistaan Pormestarinluodon kirjatuvan toiminnasta vastaava hankepäällikkö Kerttu Kuusisto.

Tässä Kertun laatima lista -ja taustatietoa  kirjasta, lukukokemuksesta, vaikuttavuudesta...

 Peter, Ellis : Munkinhuppu

Dekkari, joka pohjautuu munkkiluostariin ja sen ympäristöön. Poikkeavaa kirjassa on se, etteivät poliisit ratkaise murhaa, vaan munkki. Pidin kirjasta, koska murhan toteutus ei ole verinen, kuten yleensä.

Cookson, Catherine : Onnen kulkurit

Romaani, jossa seurataan isän ja pojan elämää. Perheen äidin julmuudesta johtuen, onnetonta elämää. Isän uusi onni ja pako ppojan kanssa kotoa. Onni jää kuitenkin lyhyeksi, koska isän harrastus paljastaa heidän olinpaikkansa.

Hanhiemon satuaarre

Tämä kirja on ensimmäinen, jota muistan itse lukeneeni. Lainasin sen kirjastosta useamman kerran. Oli silloin (70-luvun alussa) suuri kokemus lapsen maailmassa.

Koivu, Rudolf : Rudolf Koivun satuja ja tarinoita

Lastenkirja, jossa on kauniit kuvat, paljon muuta en kirjasta muista. Suosittelen mikäli kaipaat perinteisiä kauniita kuvia lastenkirjaan.

Andersen, Hans Christian: Kootut sadut ja tarinat

Kirjassa oli Pieni tulitikkutyttö. Pyysin sisareni lukemaan sen minulle kerta toisen jälkeen. Uskoin lapsen uskolla, että tyttö lakkaa leikkimästä tulitikuilla. Toisin kävi, joka kerta satu päättyi samoin. Joka kerta päädyttiin siihen, että minä itkin, koska tyttö ei ottanut opikseen.

Topelius, Zacharias : Maamme kirja

Kirja oli tarkoitettu lukukirjaksi Suomen alimmille oppilaitoksille.Löysin tämän kirjan 70-luvun lopulla. Tiedoista osa oli vanhentunutta jo silloin. Mielenkiintoista oli kuitenkin kirjaa lukea ja verrata omiin oppikirjoihin.

Oma mielenkiintoni oli, kuitenkin enimmäkseenmuutamassa sivussa. Aiheissa arvoitukset ja sananlaskut. Sopisivat edelleen käytettäviksi.

Cornwell, Patricia: Ansaittu kuolema

Dekkari kertoo kertoo kuolinsyyntutkija Kay Scarpettan ja nuoren rikostoimittajan Ted Eddingsin tuttavuudesta. He tapaavat toisensa töiden merkeissä. Rikostoimittaja kuolee laivaston telakalla loppuvuodesta. Kuolemansyytä selvittäessään scarpetta huomaa, ettei tuntenutkaan Eddingsiä, niin hyvin, kuin luuli.

Jälkikäteen mietein, kuinka hyvin todella tunnemme toisemme?

Niemistö, Pirkko: Askartelun pikkujättiläinen: Tee itse lahjat ja kodin koristeet

Tämä askartelukirja on niin monipuolinen, että vihjeitä löytyy moneen tarkoitukseen. Töitä voi tehdä mallin mukaan tai kokeneemmat oman versionsa ohjeesta. Suosittelen askartelun harrastajille tasosta riippumatta.

Laaksonen, Heli: pulu uis: runoja

Päätin lukea runoja. Valitsin viime aikoina suositun kirjailijan teoksen. Luettuani kirjan, mietin mitä olin lukenut? Lukeminen murteella kävi suhteellisen helposti, mutta ymmärtäminen laahasi perässä.

Marttila, Mervi: Parantunut hoidosta huolimatta- Päättömiä potilaskertomuksia

Tämä kirja on täynnä virheellisiä sairaskertomuksia.

Sai nauraa!

Rintala, Jaana: Outo lintu

Tässä tutut lintuihin liittyvät lausahdukset, ovat saaneet uuden merkityksen kuvan kera.

Sopii huumorintajuisille.