Kuvia Asukasyhdistyksen näyttelystä

70 1

80

90

2000

Haaveet salassa

Pormestarinluodon asukasyhdistys ry:n kirjatuvan toimistossa Sanna tekee monenlaisia toimistotöitä: siivousaikojen varausta, alustavaa kirjanpitoa, hakemuksia, tarvikkeiden hankintaa, palkan laskentaa, työajan seurantaa, leivän kuljetusta, puhelimeen vastaamista ja reskontran hoitoa. Hän pitää työstään.

Sanna on koulutukseltaan merkonomi. Ennen toimistotyötä hän on ollut kotirouvana. Hänellä on aviomies ja neljä lasta.

Sanna sai TE-toimistosta tiedon että Pormestarinluodon asukasyhdistys ry hakee toimistotyöntekijää. Hän soitti hankepäällikkö Aki Nummelinille ja sopi haastatteluajan. Haastattelu sujui hyvin ja muutaman päivän kuluttua Aki Nummelin ilmoitti Sannalle, että hän pääsee töihin.

Sanna harrastaa käsitöitä ja lukemista.

Sannalla ei ole erityisiä tulevaisuuden suunnitelmia. Hän elää päivän kerrallaan ja pitää haaveensa salassa. Työ kirjatuvalla on määräaikainen, joten sen päätyttyä Sanna etsii uuden työpaikan. 

 

Kirjatupa

Kirjatuvan aukioloajat

Maanantai      9.00 - 15.00

tiistai               9.00 - 15.00

Keskiviikko     9.00 - 15.00

Torstai            9.00 - 15.00

Perjantai        9.00 - 15.00

 

 

Kirjatuvalla on n.4900 kirjaa uusia kirjoja hankitaan tarpeen ja kysynnän mukaan. Joitakin kirjoja tulee asiakas lahjoituksina.

Kirjatuvalla on myös myytävänä poistokirjoja todella edullisesti (10 senttiä). Joitakin kirjoja saa ilmaiseksi.

Kirjatupa sijaitsee liikekeskuksessa heti parkkipaikan vieressä. Asiakkaita on noin 1700. Kirjatuvalle tilataan viittä eri sanomalehteä ( Helsinkin Sanomat, Satakunnan Kansa, Uusi -Aika, Kansan viikkolehti ja Satakunnan Työ) ja viittä aikakauslehteä. Myös uusimpia kirjauutuuksia on lainattavissa kirjatuvalta, jopa pääkirjastoa nopeammin. Pormestarinluodon asukasyhdistyksellä on myös siivouspalvelu.

Pääasiallisesti vapaaehtoisvoimin toimii Pormestarinluodon yöpartio, joka huolehtii öisin siitä, ettei ilkivaltaa ja esimerkiksi automurtoja tapahdu.

Työllisyysprojektin yhteydessä toimii myös nukketeatteri Taruarkku.

Lisätietoja kirjatuvalta (puh. (02) 641 2667) sähköposti: kirjatupa(at)gmail.com).

 

 

 uutuudet2

 

 

 

 

 

Kirjasto lähiössä

Valentina

Valentina Kruglikova

 

 Tomi-Elg

Tomi Elg

 

Valentina Kruglikova muutti Venäjältä Suomeen vuonna 2002.

Tomi Elg on ylioppilas. Yo-tutkinnon jälkeen hän on käynyt yrittäjäkurssin. Marko Mäenpäällä on kone- ja metallialan koulutus. Valentina Kruglikova on suorittanut yliopistossa lentokoneteknologian tutkinnon.

Tomi on aikaisemmin ollut kouluavustajana, hoitoapulaisena hammashoitolassa ja sosiaalitoimistossa. Marko on ollut Porin kaupungilla nuorisotyössä ja skating-hallissa sekä järjestysmiehen ja vartijan tehtävissä. Valentina on aikaisemminkin ollut työssä kirjatuvalla.

Pormestarinluodon asukasyhdistys ry:n kirjatuvalla kirjastotyöntekijöiden tehtäviin kuuluu asiakaspalvelu eli kirjojen lainaus ja palautusten vastaanotto, kirjojen järjestäminen ja luokittelu, kahvin keitto, kassojen hoito, valokopioiden ottaminen ja yleissiivous.

Tomi harrastaa luonnossa liikkumista, kävelyä, lintujen bongausta ja kesällä uintia. Marko harrastaa pyöräilyä, MMA:ta eli Martial Mixed Arts, brassia, musiikin kuuntelua, uintia ja kuntosalia. Valentina harrastaa lukemista, kesällä kalastusta ja pyöräilyä.

Tulevaisuudessa Tomi hakeutuu johonkin koulutukseen. Marko aikoo perustaa perheen nykyisen naisystävänsä kanssa. Valentina aikoo jatkaa Suomen kielen opiskelua.

 

Mika Viljanen

 

 

Elämänkertoja

Nyt aiheena elämänkertoja

-ja näitähän on aivan laidasta laitaan-

 

 elamankerrat